- Συγγραφέας: Θανάσης Παπούλιας
- Εκδόσεις: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ
- Εξώφυλλο: ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
- Κυκλοφορία: Όχι
- ISBN: 960-7920-44-9
- Σελίδες: 128 ΕΓΧΡΩΜΕΣ
- Σχήμα: 14x21cm
Όσο βελτιώνονται οι συνθήκες ζωής , τόσο οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν . Στην χώρα μας , που έγιναν όλα πολύ γρήγορα , τα άγρια χόρτα κόντεψαν να ξεχαστούν μέσα σε λίγα χρόνια , έγιναν και αυτά θύματα ενός νέου τρόπου διατροφής , όχι απαραίτητα υγιεινού . Τώρα , όμως , που τα πράγματα δείχνουν να σταθεροποιούνται , είναι καιρός να ρίξουμε μια ματιά στη μισοξεχασμένη μας παράδοση , να απολαύσουμε τις γεύσεις που προσφέρει η ελληνική φύση και να βελτιώσουμε παράλληλα τη διατροφή μας . Στο βιβλίο αυτό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη βοτανική περιγραφή του κάθε χόρτου . Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο φυσικό χώρο που ζεί καθένα από αυτά και οι γκραβούρες ή τα σχέδια δείχνουν όλα τα τμήματά του , από τη ρίζα μέχρι τον καρπό , ώστε να μη δυσκολευτεί ο αναγνώστης να τα αναγνωρίσει , σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξής τους .