- Συγγραφέας: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
- Εκδόσεις: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ
- Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ
- Κυκλοφορία: Όχι
- ISBN: 9786185049423
- Σελίδες: 368
- Σχήμα: 15*24
Χρειάστηκαν τρία χρόνια συγγραφής, αμέτρητες ώρες
έρευνας και δοκιμές ετών, για την ολοκλήρωση του βι-
βλίου Ψωμί και Ζύμες.
Ο συγγραφέας Γιώργος Καραγιάννης παρουσιάζει 130
επιλεγμένες συνταγές, που καλύπτουν τις ανάγκες του
επαγγελματία αρτοποιού, αλλά και τις απορίες κάθε ερα-
σιτέχνη λάτρη της τέχνης του ψωμιού.
Στο βιβλίο αναλύονται, λεπτομερώς, όλες οι μέθοδοι
και οι τεχνικές της αρτοποιίας, το ψήσιμο, η αποθήκευ-
ση, η σωστή χρήση των πρώτων υλών, οι αλευρόμυλοι,
το φυσικό προζύμι καθώς και η χρήση της βιομηχανο-
ποιημένης μαγιάς.
Τέλος, στο κεφάλαιο των συνταγών, περιγράφονται
αναλυτικά όλα τα είδη ψωμιού από το χωριάτικο, το πο-
λύσπορο, το ολικής και το πολυτελείας μέχρι τους νη-
στίσιμους άρτους, τις λαγάνες, τις μπαγκέτες, τα μπριός
και το ψωμί του τοστ. Επίσης, αρτοσκευάσματα γλυκά ή
αλμυρά, όπως το παραδοσιακό κουλούρι με σουσάμι, τα
κριτσίνια, τα παξιμάδια και οι φρυγανιές, αλλά και ζύμες
για πίτες, πίτσες, κρουασάν και μπισκότα.
Καλή σας απόλαυση!